Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elmaradnak a fogadóórák

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, 2020. március 30-tól, bizonytalan időre az önkormányzati képviselői, a polgármesteri, alpolgármesteri, és főjegyzői fogadóórák elmaradnak.

Megértésüket köszönjük!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2020.03.27. 11:34

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleménye a betegellátás átmeneti rendjéről

Az új koronavírus fertőzések (COVID-19) terjedése kapcsán szükségessé vált, hogy A Zala Megye Szent Rafael Kórház felkészüljön a veszélyhelyzet időtartamában folyó betegellátásra. Intézményünkben számos kényszerű - a betegek és az egészségügyi ellátó személyzet biztonságát egyaránt szolgáló - átmeneti szervezési intézkedést vezettünk be az elmúlt napokban.

Az intézkedésekkel összhangban több osztály átmenetileg elköltözött korábbi helyéről és a betegutak átgondolása is indokolttá vált. A főbb változások az alábbiak.

2020.03.24. 19:23

Tisztelt Szülők!

Tájékoztató az iskolai gyermekétkeztetés koronavírus-helyzet kapcsán:

2020.03.24. 13:28

Korlátozások a hulladékudvarban

Kedves Ügyfeleink!

Miközben minden csatornán hallható, hogy „maradj otthon”, a hulladékudvarba változatlanul nagy mennyiségben történik a hulladékok beszállítása. Kérjük, amennyiben most végzik a nagytakarítást a házukban és a ház körül, a feleslegessé vált tárgyaktól ne most próbáljanak megszabadulni. Kérjük a leadni kívánt tárgyak tárolására keressenek átmenetileg más megoldást otthonukban. A hulladékudvarban már bevezetett korlátozások azt a célt szolgálják, hogy lassítsuk a vírus terjedését az Önök és munkatársaink védelme érdekében.

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy maradjon otthon!
Köszönjük megértésüket és türelmüket!

2020.03.24. 13:20

Sajtóközlemény – Lomtalanítás elhalasztása

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a koronavírus magyarországi terjedése miatt, a város vezetésével történt egyeztetést követően az a döntés született, hogy a lomtalanítást a még hátralévő városrészekben bizonytalan időre elhalasztja a családi házas övezetekben.

Az elhalasztásra kerülő városrészek: Botfa, Besenyő, Kertváros, Ola, Becsali, Gógánhegy, Bazita

A döntést társaságunk a zalaegerszegi lakosság, valamint a közszolgáltatásban részt vevő saját munkatársai érdekében hozta meg.

A ZKN Kft. tájékoztatni fogja a lakosságot a szolgáltatás újraindításáról.

2020.03.24. 11:39

ÚJ INFORMÁCIÓK: MASZK MINDEN ZALAEGERSZEGINEK, FELAJÁNLÁSOK, SEGÍTSD A HELYIT AKCIÓ

Kedves Zalaegerszegiek! Az elmúlt közel két hétben számos fontos intézkedést tettünk közösségünk védelme érdekében a koronavírus terjedése miatti világjárvány helyi megfékezésére. Az újabb és újabb döntésekről lehetőség szerint naponta beszámoltam, és ez így lesz ezután is.
❗️ A mai napon úgy döntöttünk, hogy 60 ezer darab orvosi szájmaszkot rendelünk meg a város polgárai számára.
❗️ Szintén a mai napon azzal a javaslattal fordultam a városvezetéshez, alpolgármestereimhez és az önkormányzati képviselőkhöz, hogy a nehéz helyzetre való tekintettel teljes egy havi fizetésünket, illetve tiszteletdíjunkat ajánljuk fel a járványügyi védekezés céljára, részben védőfelszerelések beszerzésére, részben pedig az állami Zala Megyei Szent Rafael Kórház támogatására (Ispita Alapítvány, számlaszám: Budapest Bank 10104961-07114362-00000000, vagy OTP 11749008-20137247).
❗️ „Segítsd a helyit!” Ezzel a címmel indult el az a kezdeményezés, melynek célja az, hogy a világjárványhoz kapcsolódóan kialakuló világgazdasági válság által sújtott helyi, magyar, zalaegerszegi cégek, vállalkozások túléléséhez lokálpatrióta szellemben hozzájáruljunk.

2020.03.23. 17:06

TÁJÉKOZTATÓ A ZALAEGERSZEGI HÁZIORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS MŰKÖDÉSÉRŐL

KEDVES ZALAEGERSZEGIEK!

Az új koronavírus megbetegedések miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében az Operatív Törzs arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók lehetőleg kerüljék a közvetlen orvos-beteg találkozásokat.

Az országos tisztifőorvos arra utasította az összes alapellátó praxist, hogy törekedjenek az orvos-beteg találkozó minimalizálására, és - a szakma szabályainak figyelembevétele mellett – a távkonzultációt helyezzék előtérbe.

A kialakult helyzetben a 79 települést érintő a zalaegerszegi kistérségi háziorvosi ügyeleti rendszer működése 2020. március 20-tól, péntektől, 16 órától az alábbiak szerint kerül átszervezésre.

2020.03.19. 14:29

A Volánbusz Zrt. közleménye

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város helyi autóbuszjáratai 2020. március 23. (hétfő) üzemkezdettől visszavonásig a tanszüneti menetrend szerint fognak közlekedni. Társaságunk a tanszüneti menetrend bevezetéséhez szükséges intézkedések előkészítését megkezdte.

A koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk:

2020.03.19. 13:15

FIGYELEMFELHÍVÁS - Kedves 70. életévüket betöltött zalaegerszegiek!

Kedves Zalaegerszegiek!
Városunkban eddig számos intézkedést hoztunk a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet kapcsán. Ezúton is köszönöm a mintaértékű összefogást, a felajánlásokat, a rengeteg segítséget.
Sajnos a fertőzést nem lehet megállítani a város határainál, így az hamarosan nálunk is meg fog jelenni, ahogy mindenhol a világon és a szomszédos európai országokban is.
Mivel a járvány elsősorban az időseket veszélyezteti, ezért a következő időszakban a legfontosabb önkormányzati feladatunk a megbetegedésnek legjobban kitett korosztályok védelme, segítése, ellátása lesz.
Zalaegerszegen jelenleg 8468 olyan polgártársunk él, aki 70 év feletti életkorú. 63 százalékuk hölgy, 37 százalékuk pedig férfi. Szerencsére legtöbbjüknek van a városban közvetlen családtagja, gyermeke, unokája, hozzátartozója és biztos vagyok benne, hogy szüleiknek, nagyszüleiknek minden segítséget és támogatást megadnak ezekben a nehéz időkben.
Ugyanakkor vannak olyan időseink is, akik egyedülállóak, magukra hagyottak és nincs senki, aki segítene nekik. Őket célozva indítja el önkormányzatunk a „Segít a város” hivatalos kezdeményezést. Fokozottan és határozottan arra kérem Zalaegerszeg valamennyi idős polgárát, hogy a következő hetekben NE HAGYJÁK EL a lakóhelyüket!!!
Amennyiben az érintett 70 év feletti polgárok nyilatkozatban vállalják és ellenőrizhető módon be is tartják az otthon tartózkodást, ezzel együtt pedig kérik a város segítségét az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállítása, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekk befizetés a nyugdíjuk terhére), úgy önkormányzatunk megszervezi nekik azt.
Az erre vonatkozó igényt a következő hivatali telefonszámokon lehet jelezni hétköznapokon, 8-14 óra között: 92/502-192, 92/502-193.
Emailben szintén lehet jelezni: segitavaros@zalaegerszeg.hu
Aki vállalja az otthon maradást és kéri a segítséget telefonon, vagy emailben, annak egy kérelmet kell kitöltenie az adataival.
Akinek van internet hozzáférése, az beküldheti a kitöltött kérelmet elektronikus úton a segitavaros@zalaegerszeg.hu email címre. A kérelem elérhető itt: https://zalaegerszeg.hu/tart/index/351/SEGIT_A_VAROS
Akinek nincs otthon internet hozzáférése, ahhoz a telefonos jelzés után személyesen fog kimenni az igazolással rendelkező segítőnk, akivel papír alapon kitölthetik a kérelmet.
Kérjük, hogy csak azok a 70 éves, vagy 70 év feletti zalaegerszegi idősek kérjenek ilyen típusú segítséget, akiknek ezt a hozzátartozóik nem tudják megoldani.

2020.03.19. 12:57

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÓVODAI ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁSRÓL

Kedves zalaegerszegiek!
Ma délután egyeztetést folytattam a bölcsődék és óvodák vezetőivel az elmúlt napok tapasztalatairól, hiszen a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet, valamint az általános iskolák és a középiskolák oktatási rendjének változása után március 16-tól, hétfőtől Zalaegerszegen is szünetel a bölcsődei és az óvodai ellátás.
Hétfőn, kedden és szerdán még teljes ügyeletet tartottak a bölcsődékben és az óvodákban azon szülők számára, akik hirtelen nem tudták megoldani az otthoni felügyeletet, így az ő gyermekeiket ebben a három napban is fogadták az intézményekben. Holnaptól teljes szünet lép érvénybe.
Ugyanakkor a bölcsődei és óvodai, főleg idősebb dolgozóink védelme mellett a zalaegerszegi családok, különösen az egyedülálló, vagy nehezebb élethelyzetben lévő szülők segítése is rendkívül fontos, kiemelt feladatunk. Sajnos vannak olyan polgártársaink, akik hosszabb távon nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét, ezért úgy döntöttünk, hogy különösen indokolt esetekben, valóban alátámasztott szülői igények esetén március 19-től, csütörtöktől is biztosítani fogjuk a bölcsődékben és az óvodákban a kiscsoportos elhelyezés lehetőségét, de valóban csak kis létszámban, a nyári gyakorlatnak megfelelően és fiatalabb kollégák bevonásával, akik önként vállalják a feladatot (hiszen az idősek veszélyeztetettek).

2020.03.18. 16:55

TÁJÉKOZTATÓ a zalaegerszegi háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás működéséről

Az új koronavírus megbetegedések miatt kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65. év feletti orvosok és szakdolgozók lehetőleg kerüljék a közvetlen orvos beteg találkozásokat.

Az országos tisztifőorvos a miniszter iránymutatásai alapján arra utasította az összes alapellátó praxist, hogy törekedjenek az orvos-betegtalálkozó minimalizálására, és - a szakma szabályainak figyelembevétele mellett – a távkonzultációt helyezzék előtérbe.

A távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus úton történő anamnézisfelvételt, edukációt, gyógyszerek felírását jelenti.

2020.03.18. 15:39

Sajtóközlemény - A Gébárti-tó és környékének fejlesztése

A TOP-6.3.2-15 felhívásra Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott TOP6.3.2-15-ZL1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 399,88 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A fejlesztés célja a Gébárti tó környezetének fejlesztése, a zöldfelületek megújítása, a tó körbejárhatóságának megteremtése, aktív rekreációs zóna kialakítása, fejlesztése.

2020.03.18. 12:03

Sajtóközlemény

Ma egyeztetést folytatott Balaicz Zoltán polgármester dr. Kovács Gábor főjegyzővel közösen a Polgármesteri Hivatal osztályvezetőivel és helyetteseikkel a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzetről, a Városháza működésében életbe lévő változásokról, a dolgozóink védelméről, az ügyintézés további módjáról, valamint egyéb határozatokról, melyekre saját hatáskörben módja és lehetősége van az önkormányzatnak.

2020.03.16. 16:50

Szünetelteti a személyes ügyfélszolgáltatást a Városi Ügyfélszolgálati Iroda

A Városi Ügyfélszolgálati Iroda értesíti ügyfeleit, hogy 2020. március 16-tól a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a személyes ügyfélszolgáltatást határozatlan ideig szünetelteti, ezért kéri, hogy elektronikusan, postai úton vagy telefonon forduljanak az egyes szolgáltatókhoz, amelyeknek weblapjain minden további információ megtalálható az ügyintézéssel kapcsolatban.

ZALAVÍZ Zrt. – víziközmű közszolgáltató
www.zalaviz.hu
Városgazdálkodási Kft. – parkolással kapcsolatos ügyintézés
www.vgkft.hu
Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. – hulladékgazdálkodás
www.zkn.hu
LÉSZ Kft. – önkormányzati ingatlankezelés
www.leszkft.hu

2020.03.16. 10:17

HÉTFŐTŐL SZÜNETEL A BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI ELLÁTÁS ZALAEGERSZEGEN

A koronavírus terjedése miatt veszélyhelyzet van érvényben Magyarországon, akárcsak az USA-ban és a legtöbb európai országban. Az intézkedések részeként az egyetemek és főiskolák után március 16-tól, hétfőtől megváltozik az általános iskolák és a középiskolák oktatási rendje. A nevelési-oktatási intézmények közül a bölcsődék és az óvodák az önkormányzat fenntartásában működnek. Az iskolákra vonatkozó döntés megismerése után, még pénteken éjszaka webes felületen egyeztettünk a zalaegerszegi bölcsődék és óvodák vezetőivel, ma, szombaton pedig több órás rendkívüli megbeszélést folytattunk minden érintettel a Városházán. A döntés értelmében – ahogy a főváros, sok megyeszékhely és kisebb városok esetében is – március 16-tól, hétfőtől Zalaegerszegen is szünetelni fog a bölcsődei és az óvodai ellátás. Hétfőn, kedden és szerdán még ügyeletet tartanak a bölcsődékben és az óvodákban azon szülők számára, akik hirtelen nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet, így az ő gyermekeiket ebben a három napban fogadják majd az intézményekben, csütörtöktől pedig teljes szünet lép érvénybe.

Ami az étkeztetést illeti: hétfőn, kedden és szerdán az ügyeletet igénybe vevők a szokásos módon, helyben fognak étkezni. Azok pedig, akik ezután is igényt tartanak az ebédre, nem helyben fogyasztva, hanem elvitelre kapják meg. Az igények felmérése hétfőtől kezdődik az intézményekben, a későbbi gyakorlatról részletes tájékoztatást fognak kapni a szülők a bölcsődékben és az óvodákban.

A meghozott döntések azt szolgálják, hogy a világjárvány negatív hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsenek bennünket, zalaegerszegieket! Azért kérjük, hogy a gyermekek maradjanak otthon a következő hetekben mert ez szolgálja minden zalaegerszegi érdekét, a közösségünket. Fontos, hogy a felügyeletet lehetőleg ne a nagyszülőkre bízzák, mert ők a betegség által legveszélyeztetettebb korosztály!

2020.03.14. 20:23

Gombavizsgálat a Vásárcsarnokban

„A zalaegerszegi Vásárcsarnokban 2020. március 17-től a lakosság részére a gombavizsgálat kedd, péntek és szombat 10.00-12.00-ig vehető igénybe.”

2020.03.13. 14:44

Sajtóközlemény

A koronavírus terjedésével, valamint a megelőzéssel kapcsolatban a következő intézkedést hozta Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala:

2020. március 16-tól határozatlan ideig szüneteltetjük az ügyfélfogadást, egyúttal kérjük az ügyfeleket, hogy elektronikus úton vagy telefonon intézzék az ügyeiket. Kizárólag azokban az ügyekben megengedett az ügyfélfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Amennyiben a személyes jelenlét szükségessége kérdéses, kérjük, hogy telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a polgármesteri hivatalban 2020. március 16-tól nem tartunk esküvői ceremóniát, a hivatalba tervezett esküvőket a Díszteremben tartjuk. A Kormány 41/2020.(III.11.) Kormányrendelete értelmében a Díszteremben tartózkodók létszáma (vendégek és közreműködők együtt) nem haladhatja meg a 100 főt, melynek betartását ellenőrizzük.

Kérjük a fentiek betartását.

 

Dr. Kovács Gábor                                                                                   Balaicz Zoltán

Címzetes főjegyző                                                                                   polgármester

 

 

2020.03.13. 14:12

EGYÜTT 50 ÉVE

Kedves Házaspárok!

Várjuk azon házaspárok jelentkezését, akik 2020-ban ünneplik 50. házassági évfordulójukat, és házassági esküjüket ünnepélyes keretek között fogadalommal szeretnék megerősíteni.

2020.03.05. 17:53

Közterületről elszállított üzemképtelen gépjármű.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közterület-felügyelete 2020. március 02-án közterületről az alábbi üzemképtelen személygépjárművet szállíttatott el az Alkotmány úti tároló helyére:

2020.03.05. 13:34

Közterületről elszállított gépkocsikról tájékoztatás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közterület-felügyelete 2020. február 19-én közterületről az alábbi üzemképtelen személygépjárműveket szállíttatott el az Alkotmány úti tároló helyére:....

2020.02.21. 12:27

Hirdetmény

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közterület-felügyelete 2020. február 12-én közterületről az alábbi üzemképtelen személygépjárművet szállíttatott el az Alkotmány úti tároló helyére: Gyártmánya: Peugeot Típusa: 206 Színe: fekete Elszállítási helyszín: Zalaegerszeg, Berzsenyi Dániel út 13. melletti /közterület/.

2020.02.20. 15:31

Ápolót/gondozót kerensnek

„A zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozóháza (Zalaegerszeg, Landorhegyi u.13/a) felvételt hirdet 1 fő ápoló/gondozó munkakörbe.
Pályázati feltétel: OKJ ápoló vagy szociális (szak)gondozó végzettség.
Jelentkezni a 92/511-342-es telefonszámon, vagy a gondozohaz@gkzalaegerszeg.hu e-mail címen lehet önéletrajzzal.”

2020.02.20. 15:30

KSH összeíró toborzás

2020.02.19. 18:05

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Zalaegerszeg településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

2020.02.10. 12:46

Álláshirdetés - csoportvezető ápoló

A Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona (Zalaegerszeg, Gasparich u. 3.) felvételt hirdet csoportvezető ápoló munkakörbe.

2020.01.10. 09:44

Esetmenedzsert és családsegítőt keres a Családsegítő


Családsegítőt keresnek

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ felvételt hirdet 2 fő részére határozatlan időre, teljes munkaidőben, családsegítő munkakörbe.

Esetmenedzsert keresnek

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ felvételt hirdet 5 fő részére határozatlan időre, teljes munkaidőben, esetmenedzser munkakörbe.

2020.01.10. 09:37

Kéményseprési kisokos

2019.12.10. 10:23

Rendszéámra szóló parkolóbérletek elektronikus értékesítése Tájékoztató

vg 2019. november 4- től a parkolóbérlet értékesítés színvonalának emelése, a gyorsabb és egyszerűbb kiszolgálás érdekében bevezetjük az övezeti parkolók és a Csipke Parkolóház esetében a rendszámra szóló parkolóbérletek elektronikus értékesítését

2019.11.05. 11:38

Monitoring

2018.01.30. 19:36

Zalaegerszeg közterületei

Zalaegerszeg összes közterületi elnevezése ABC sorrendben

2017.01.26. 19:20

Pályázat 40948 m2-es építési telek értékesítésére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata munkahelyteremtő beruházás céljára nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant:

2014.08.11. 17:12

J E L E N T É S az egyéni vállalkozók 2011. évi hatósági ellenőrzéséről

Az egyéni vállalkozókra vonatkozó Uniós irányelvvel összhangban 2010. január 1-jétől kialakított új jogi szabályozás, az egyéni vállalkozás alapításával, a működő vállalkozást érintő adatok megváltozásával összefüggő engedélyezési rendszert megszüntette, egyidejűleg meghonosította a bejelentés rendszerét. Így a vállalkozó által benyújtott szabályos bejelentéssel, fennáll az egyéni vállalkozói tevékenység végzésének joga

2012.02.15. 15:30