Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

2023.03.29. 16:00 – 17:00

Kastélyból vendéglő - A Protokoll és diplomácia című kiállítás kísérőrendezvénye

• Publikálva: 2023.03.08. 16:39

Erős Krisztina, a Göcseji Múzeum történésze két korabeli vendéglőről mesél a közönségnek. Az egyik már nem látható, ez a 19. század végén állt Kaszaházi nagyvendéglő, ami a város másik impozáns étterme volt az Arany Bárány mellett. Meglepő, hogy az utókorra egyetlen ecettartó - amit ma már a múzeum őriz -, egy fotográfia és néhány korabeli újságcikk maradt, semmi más. De a fennmaradt dokumentumok sokat elárulnak a vendéglátóhelyről, ami igazi virágkorát a két világháború között élte.

A másik vendéglőt már mi is ismerjük. Egykor kastély volt, majd az 1970-es évek közkedvelt helye, a Halászkert lett. Azt már kevesebben tudják, hogy ehhez a helyhez egy szomorkás szerelmi történet is tartozik.

Aki elsétál a Göcseji Múzeumba 2023. március 29-én, szerdán 16.30 órakor, minden titkot megtud a két épületről és az azokban folyó mozgalmas életről. A szervezők meglepetésvendéggel is készülnek! Az izgalmas és eseménydús előadás után a közönség megtekinti a Protokoll és diplomácia című időszaki kiállítást.

Belépődíj: 2.000 Ft

Regisztráció és online jegyvásárlás: https://program.gocsejimuzeum.hu/programok/kastelybol-vendeglo/

Kastélyból vendéglő